Veckans miljöbov 8

Återigen är bloggförfattaren lite seg och behöver jullov, men här kommer i alla fall veckans efterlängtade miljöbov. Även den här veckan är det en redan tidigare "straffad" bov som får titeln.
OL-Teamet har traditionellt ett luciatåg på luciadagens morgon. Årets tåg mötte i en av lägenheterna bitande kyla. Någon sov med öppen balkongdörr. Lite konstigt tyckte jag, det är ju faktiskt minusgrader ute, men vi är alla olika och det finns säkert de som uppskattar en kall natt. Det var inte detta som var miljöbrottet. Det var istället min upptäckt om att elementet var igång som gav den boende i lägenheten titeln. Elementet stod nämligen på och kämpade förgäves för att försöka värma upp luften i rummet, medan den uppvärmda luften snabbt försvann ut genom dörren. Detta beteende är inte okej någonstans. Vill man ha det svalt på natten så föreslår jag att man sänker värmen på elementet och vill man ha minusgrader, ja då går det faktiskt att stänga av helt. Jag hoppas innerligt att det här är sista gången jag tvingas utse Calle Bergman till veckans miljöbov. Det börjar bli många utnämningar i hans register nu. Men vad man ska göra när man hittar nya ovanor hela tiden?



Veckans miljöbov(ar) 7

Efter ett tips från herr Blomqvist kan jag nu avslöja vem veckans miljöbov blir. Ursäktar förseningen!
Dessa herrar har inte varit i skolan idag. De har istället ängnat sig åt att sitta framför sina datorer. Hela natten. Hela dagen. Ryktet säger att även denna natt kommer spenderas där. Det är inte lite el som gått åt för att pojkarna ska kunna spela upp sin lilla WOW-gubbe till nästa nivå. För att inte tala om all Coca-Cola som druckits ur plastflaskor. De är helt klart ett hot mot framtiden. Skärpning, Rasmus Karlsson och Calle Bergman!
36 timmars datorspelande. Jesus. Hur orkar de?


jökb


Hjälp sökes

Imorgon är det, som bekant, åter igen dags för veckans miljöbov. Då min fantasi börjar tryta ger jag er trogna läsare chansen att vara med att bestämma. Kontakta mig på något sätt och berätta vem du tycker jag bli veckans mijlöbov och varför. Om någon har en riktigt bra idé kanske jag använder den!

Dagens jultips 2

Min kära granne Linnea kom med ett bra tips för att få julstämmning både i hemmet och i samvetet. Införskaffa en timer och koppla adventsljusstaken till den. På så sätt behöver den inte lysa hela natten eller på dagen när man inte är hemma! Julmys till max med en klart minskad elräkning!

RSS 2.0