Varför Johanna inte vann elspartävlingen överlägset

Johanna Holmen hade satsat stort på tävlingen som gick ut på att spara så mycket el som möjligt. Hon lagade mat hos Matilda, hon fönade håret i korridoren, hon laddade datorn i skolan och hon kämpade hårt. Ni som är nyfikna på varför hon inte ensam tog hem det hela får här svaret: Ägg!
Johanna brukar äta ägg till frukost varje morgon. Dessa ägg kokar hon på spisen. Inför eltävlingen hade hon kokat ägg i förväg, men när det blev onsdag var äggen slut. Eftersom Johanna väldigt gärna vill ha ägg så bestämmer hon sig för att koka några. Detta blir hennes fall. genom att använda spisen denna enda gång kommer hon upp i lika mycket förbrukad el som den Linnea använde på sitt rum med datorn och några små lampor. Spisen är med andra ord en riktig energislukare. Detta leder oss fram till ett bra tips för den som i framtiden vill spara på kilowatttimmarna: Värm mat i mikron i första hand!
Johanna och Linnea kommer att få mottaga ett pris för sin kämparinsats under nästa vecka. Vad det blir har jag itne riktigt beslutat, men något miljövänligt får det allt bli. Konstigt vore det ju annars...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0